Regionální kolo FTM

08.04.2011 20:00

CrossDance má za sebou regionální kola v obou tanečních soutěžích, které nás v letošním roce čekají. Jako již několikátý rok jsme se setkali s tím, že STŘEDOČESKÝ KRAJ je v našich disciplínách tanečně chudý. Jinak řečeno, ve Středočeském kraji nemáme soupeře. Je to škoda, protože motivace tanečníků je pak obtížnější a i rodičové pak jejich výsledky berou trošku s rezervou a soutěžím nepřikládají takový význam... Ale s touhle situací bohužel my nic neuděláme. Regiony prostě berte jako nutnou soutěžní generálku před vlastním soutěžním kláním. 

 

Festival Tanečního Mládí (FTM)                            

- regionální kolo 9.4.2011

- mistrovství České Republiky 8.5.2011

 

1. místo ples. předtančení děti: U - A

2. místo ples. předtančení děti: TŘESKY PLESKY

 

1. místo ples. předtančení junioři: CRAZY DAY (znáte jako Boys)

2. místo ples. předtančení junioři: PINK SHOT

 

Všechny formace TK CrossDance postupují na MČR, které se uskuteční ve Žďáru nad Sázavou. Tam již musíme počítat se silnou konkurencí vítězů ostatních krajů. Zatím pokaždé bylo na MČR kolem 15 soutěžních formací v každé věkové katgorii a soutěž se jela na min. 2 kola - tedy nejlépe bodované formace svoje soutěžní vystoupení ještě opakují v podvečerním finále. V dětské kategorii máme letos začínající mladou sestavu, takže tam je potřeba to brát hlavně jakou zkušenost, v juniorské kategorii bychom určitě rádi finálové umístění zopakovali. (CrossDance jsou z předchozích let mistři ČR a 4násobní vícemistři ČR)

 

K hodnocení regionálního kola se dostaneme s jednotlivými skupinami na tréninku. Jen tak zběžně: nejmladší skupinu zatím vyhodí z konceptu jakékoliv vyrušení-  spadlé náušnice, ramínka či potlesk diváků a mají zatím obrovské potíže s udržením řad a obrazců. Jinak ale chválíme jejich přístup - k oblečení, česání, rozcvičování a vůbec jejich chování na soutěži. Pokud budou trénovat, brzy se dostaneme výše.

Mladší junioři předvedli maximální výkon - a to jak holky, tak kluci - pokud by takové nasazení nebylo výjimkou a tanečníci ho potvrzovali i na trénincích - otevírají se nám opravdu netušené možnosti velkých (i zahraničních) soutěží. Holkám moc děkujeme (a vážíme si) jejich přístupu k mladším a jejich samozřejmé pomoci s česáním a líčením - teď se vy stáváte vzorem pro mladší generaci, tak to prosím berte vážně i na dále, ono se vám to vrátí. :-)

Starší junioři předvedli standardní výkon - ale s ničím navíc. Nasazení a výraz mladších bylo těžké přebít, ale s jejich zkušenostmi by to určitě mělo jít. Doufáme, že se nedáte a že na MČR zkusíte obrátit pořadí ve svůj prospěch. K tomu bude ale nutné brát výzvy k rozcvičení, česání a líčení vážněji, než tomu bylo včera... .-)

 

Hodnocení poroty FTM:

1. U - A TK CrossDance 12111/1,0 1řesky plesky TK CrossDance 21222/2,0 2

1. Crazy Day TK CrossDance

2. Pink Shot TK CrossDance