Zlato na mezinárodním tanečním festivalu v Lignanu

16.03.2009 19:30

V pátek 13. března ožilo malé přímořské městečko Lignano tancem a tančit se nepřestalo až do neděle pozdě večer. Sešlo se více než 400 soutěžních vystoupení - více než 4000 nadaných tanečníků a obrovské davy diváků. Konkurence byla veliká a z různých míst Evropy - a díky naprosto prezicní a skvělé organizaci proběhlo celé klání v pohodě a přátelské atmosféře. Skvělé výsledky TK CrossDance překvapily nejen samotné Crossáky, ale také přítomné diváky, soupeře a porotu, která se nejednou ptala, odkudže takhle tanečně našlapaný tým přijel. :-) Česká republika a Kolín se skloňovalo za ty tři dny mnohokrát.

 

1. místo - Žlutý Mix - juniorská formace

Posledním kolínským soutěžním želízkem v ohni tanečního maratonu byla juniorská Žlutá Latina. I když i junioři už byli velice unavení, na svoje vystoupení se všichni sebrali a vyždímali ze sebe maximum. Diváci reagovali od prvních chvil a z parketu byla cítit jistota a hravost, se kterou junioři svoji známou choreografii odtančili. Typické „ bylo to dobré, ALE“ tentokrát z trenéra nevypadalo, byl na své svěřence pyšný, stejně jako my všichni ostatní z týmu! První místo bylo bezkonkurenčním zakončením celého našeho soutěžního trojdenní.  

  

Perličkou na konec a hlavně skvělým oceněním naší práce bylo pozvání jednoho z porotců k účasti na mezinárodním tanečním campu, který jeho škola pořádá. Každoročně v ní vyučuje různé taneční styly a k výuce si zve vždy k jednotlivým stylům i různé taneční týmy celého světa. A pro latinsko- americké tance a výuku dětí by si přál nás a naše děti z Kolína. Na práci našeho trenéra V. Vidnera a na jeho svěřencích chce ukázat, jak pracovat s dětmi. Nešetřil slovy chvály a oceňoval zejména to, že kromě zvládnuté techniky zůstávají kolínští tanečníci sami sebou, zůstávají dětmi a vyzařuje z nich radost, živelnost, a obrovská chuť tančit. Tohle bylo za všechny medalie…